Apr 26

Bayaran Sumbangan PIBG 2016 (Terkini)

Semua Ibu / Bapa / Waris / Penjaga / Ahli PIBG

Tuan,

BAYARAN SUMBANGAN PIBG 2016 (TERKINI)

Dengan segala hormatnya saya diarah merujuk kepada perkara di atas.

2. Mesyuarat Agung PIBG kali ketiga belas yang telah diadakan pada 27 Februari 2016 telah meluluskan sebulat suara untuk mengutip bayaran seperti berikut :

Jenis SumbanganTingkatanJumlah
i) Sumbangan Untuk Program PIBGSemua TingkatanRM30.00
ii) Sumbangan Kebajikan PelajarSemua TingkatanRM10.00
iii) Sumbangan Majalah SekolahSemua TingkatanRM16.00
iv) Sumbangan Program Kecemerlangan PT3 (Pentaksiran Tingkatan 3)Tingkatan 3RM20.00
v) Sumbangan Program Kecemerlangan SPMTingkatan 5RM20.00

3. Pihak PIBG amat berharap para ibu bapa atau waris dapat menjelaskan kutipan tersebut secepat mungkin kepada pihak sekolah.Sekiranya ibu bapa atau waris mempunyai sebarang masalah tentang pembayaran sila berhubung dengan Yang Dipertua PIBG, AJK PIBG atau pihak sekolah.

4. Bayaran juga boleh dibuat secara ansuran kepada guru tingkatan masing-masing. Segala kerjasama semua waris amatlah dihargai.

Sekian,terima kasih.

* Untuk perkara i dan ii setiap waris wajib bayar sekiranya mempunyai seorang anak.

* Manakala perkara ii wajib dibayar setiap pelajar.

* Program Kecemerlangan PT3/SPM untuk pelajar Tingkatan 3 & Tingkatan 5.

SURAT PIBG-page-001