Mar 19

Majlis Orientasi Tingkatan 1/2018

Tempat :Dewan Transformasi SMKTHO

Tarikh:2-5 Januari 2018

Warga Sekolah SMK Tun Hussein Onn,mengalu-alukan kedatangan pelajar-pelajar tingkatan 1 ke alam persekolahan menengah.Bagi merealisasikan kecemerlangan sekolah,pelajar semestinya digerakkan,dimotivasikan dan didedahkan dengan maklumat-maklumat asas sejak awal lagi supaya matlamat proses pengajaran dan pembelajaran pendidikan menengah rendah mereka berjalan dengan lebih jelas dan berkesan.

OBJEKTIF

• Pelajar dapat menyesuaikan diri dengan persekitaran sekolah yang baharu.
  • Pelajar memahami kurikulum dan kokurikulum,disiplin dan budaya belajar.
  • Supaya mereka dapat menyediakan fizikal,mental dan emosi yang membina di alam sekolah menengah.
  • Mewujudkan dan mengeratkan hubungan yang baik antara pelajar baharu dengan warga sekolah.
  • Melatih murid agar boleh berdikari,yakin diri dan berkemahiran.

GALERI PROGRAM

ArrowArrow