«

»

Jul 09

Majlis Khatam Al-Quran,Sumbangan Hari Raya & Iftar Jamaie

Tarikh:6 Jun 2018

Masa:4.00 petang

Tempat:Dataran Transformasi SMKTHO

OBJEKTIF PROGRAM

  • Melahirkan warga sekolah yang memiliki sahsiah diri yang mulia,berbudi pekerti,berhemah dan cintakan ajaran islam khususnya di dalam bulan Ramadhan al-Mubarak.
  • Mewujudkan suasana keakraban,kemesraan dan seronok beramal ibadat dalam bulan Ramadhan demi menyemarakkan amalan secara jamaie serta seimbang dalam mengendalikan urusan duniawi dan ukhurawi.
  • Melahirkan rasa bersyukur dengan nikmat keselesaan hidup dan kesihatan di kalangan warga sekolah serta turut sama bersimpati memberi sumbangan untuk mereka yang kurang bernasib baik.
  • Sebagai satu wadah menjelas dan berkongsi ilmu serta pengalaman dalam menghayati keberkatan,kepentingan,tuntutan dan cabaran beramal sepanjang Ramadhan.
  • Memantap dan menyemarakkan lagi ukhuwah islamiah antara warga sekolah dengan masyarakat setempat dan para ibu bapa murid.

 

GALERI PROGRAM

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>